NUORISOTOIMIKUNTA 2019:

Nuorisotoimikunta järjestää alle 21-vuotiaille lapsille sekä nuorille monipuolista ja mielekästä toimintaa. Tavoitteena on saada kasvatettua aktiivisten junioreiden määrä, helpottaa lajin aloittamista ja kehittää yhteistyötä muiden nuorisotoimikuntien sekä seurojen kanssa. Toimikunta järjestää junioreille säännöllistä ohjattua toimintaa yhteistyössä Vierumäen golf-opettajien kanssa. Toiminnan keskiössä on ennen kaikkea hauskuus, jota pyritään korostamaan kaikessa tekemisessä.

Nuorisotoimikunnan puheenjohtajana sekä päävalmentajana kaudella 2019 toimii pro Ville Vaimala.

Nuorisotoimikunnan jäsenet: Ville Vaimala (PJ), Mikko Ylönen ja Kristiina Laitinen.

Junioripelioikeudet:

Kesän junioripelioikeudet hankitaan oy:n kautta. Hinnat vahvistetaan kevään 2019 aikana. Vierumäki golf oy:n sekä ViGS ry:n molempien tahtotilana on, että junioripelioikeudet pysyvät hyvin edullisina.

Harjoitusryhmät:

Harrasteryhmä

Kauden alkaessa aloitetaan yhdellä harrasteryhmällä, joka on tarkoitettu 7-18 vuotiaille nuorille. Harjoitusten sisällä nuoret jaetaan sopiviin ryhmiin tason / iän mukaan. Mikäli harrastajien määrä / ikähaarukka kasvaa merkittävästi, katsotaan harrasteryhmien lisääminen ja nuorten selkeämpi jako omiin ryhmiinsä edulliseksi.  Esim. Tsemppi-Harraste & Challenge-Harraste.

Harjoituskausi: 6.5. – 30.9.2019.

Harrasteryhmien harjoitusten kesto on 1,5h. Harjoituksissa keskitytään monipuolisesti liikunnallisiin perustaitoihin ja golfin perusteisiin. Lisäksi kannustetaan kilpailemiseen. Positiivinen ja kannustava ilmapiiri toimii harjoitusten perustana. Jokainen harjoitusryhmä tekee omat pelisääntönsä. Aktiiviset, tsempparit ja kehittyneimmät juniorit palkitaan kauden lopussa pikkupokaalein, sekä lisäämällä nimikyltti palkittujen tauluun.

Harrasteryhmien valmennuksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Ville Vaimala apunaan golfohjaajat

Kilparyhmä

Ryhmä harjoittelee erillisen suunnitelman mukaan läpi vuoden. Juniorit valitaan ryhmään. Valinnasta vastaavat valmentajat ja juniorivastaava. Kilparyhmän valmentajana toimii Ville Vaimala, joka vastaa ryhmän toiminnasta ja harjoittelusta.

Kilpailutoiminta:

Junioreille järjestetään säännöllisesti kisailuja ja kilpailuja seuran sisällä esim. viikkokisat, harrasteharjoitusten yhteydessä järjestettävät kisailut ja seuran avoimet kilpailut.  Kilparyhmäläiset pelaavat golfliiton järjestämiä juniorikiertueita ja jokaiselle pelaajalle suunnitellaan omaa tasoa vastaava kilpailukalenteri ja pääkiertue yhteistyössä päävalmentajan kanssa. Seura tukee taloudellisesti edellä mainittuihin kilpailuihin osallistuvia junioreita kulukorvausohjeiden mukaisesti. Tämän avulla kynnystä kilpailuihin osallistumiseen pyritään madaltamaan seuran toimesta. 

Viestintä:

Junioreille sekä vanhemmille tiedotetaan sähköpostitse, ViGS:n kotisivuilla ja tarvittaessa tekstiviesteillä. Junioreiden golftoimintaa pyritään tekemään näkyväksi aktiivisen somen välityksellä. Harrasteharjoituksista aina jokin päivitys tai story esim. seuran Instagramiin, jonka avulla seurankin tiliä saadaan aktivoitua ja tehtyä sisällöstä monipuolisempaa.

Koululaisia tutustutetaan golfiin sekä kouluilla että golfin harjoitusalueilla. Muita urheiluseuroja pyritään infoamaan seuran toiminnasta ja tarjoamaan mahdollisuuksia lajitutustumiseen.

Alueellinen junioritoiminta:

Alueellinen junioritoiminta on uusi toimintamalli, jonka kautta aktivoidaan lähialueen seurojen yhteistyötä. Toiminnan tavoitteena on saada lisää juniori ikäisiä pelaajia ja harrastajia seurojen valmennukseen ja kehittää jo toiminnassa mukana olevia pelaajia saavuttamaan kansainvälisen huipputason. Mikael Mustonen toimii projektista vastaavana henkilönä ja myös Golfliitto on mukana toiminnan tukemisessa.

Tapahtumat:

  • Kaveripäivät – Kauden aikana järjestetään 2-3 päivää, jolloin harrastejuniorit saavat tuoda kaverin harjoituksiin. Ensimmäinen päivä heti kauden alkuun.
  • 24h Golf – Viime vuonna ensimmäisen kerran toteutettu varainkeruutapahtuma järjestetään tulevana kautena uudestaan. Pyritään kehittämään viime vuodesta ja aktivoimaan muitakin toimikuntia ja seuran jäseniä.
  • Alueellisen junioritoiminnan kautta tulevat yhteiset valmennuspäivät.
  • Resurssien puitteissa “Tutustu Golfiin!” -päivä. Kuljetetaan koululaisia busseilla kentälle ja tutustutetaan lajiin.
  • Kauden päätös järjestetään harjoituskauden päätteeksi.

 

 

Veikka Viskarille pojat-18 SM-reikäpeli kultaa

ViGS:n juniori Veikka Viskari voitti pojat-18 SM-reikäpeli kultaa Karelia golfissa Kontioniemellä.

ViGS:n kilpailu- ja tapahtumakalenteri 2019

Löydät ViGS:n kilpailu- ja tapahtumakalenterin tästä. Sivuilta löydät myös printtiversion, joka on kätevää printata esimerkiksi jääkaapin oveen ja/tai työpaikan seinälle. Tervetuloa kisoihin ja tapahtumiin mukaan!!