Arvoisat Vierumäen Golfseuran jäsenet

Meillä on hyvinvoiva golfseura, jonka perusasiat on kunnossa. Seurana meillä on jatkuvasti halua kehittyä paremmaksi seuraksi jokaisen jäsenen kannalta. Jäsenet ovat meillä keskiössä, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Seura ja seuratoiminta on jäsenistöä varten olemassa.

Mistä jäsenistömme muodostuu?

Meitä ViGS:n jäseniä on noin 1650, joista noin 45% asuu Päijät-Hämeessä, 48% Uudeltamaalta ja loput noin 7% muualta Suomesta ja/tai ulkomailta. Miehiä seurassamme on noin 900, naisia 500 ja junioreita 200.

Mitä ja keitä varten seura on?

Seura pyrkii tarjoamaan mahdollisimman laajasti mm. tapahtumia, kilpailuita ja jäsenetuja kaikille jäsenillemme.  Yhdistyksen sääntöjen mukaan, tavoitteena on edistää golfin harrastamista. Tätä varten yhdistys järjestää golfin harjoitus- ja kilpailutoimintaa. Viime vuosien aikana olemme pyrkineet näiden lisäksi toteuttamaan tapahtumia, joihin saisimme mahdollisimman monen seuramme jäsenen mukaan.

Vierumäen golfin erikoispiirteet?

Golfin kokonaisuus Vierumäellä poikkeavaa hyvin paljon muista seuroista ja paikoista Suomessa. Tämä on hyvä jokaisen seuramme jäsenen tiedostaa. Vierumäen alueella toimii useita eri yhtiöitä joista suurimmat ovat Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö (valtakunnallinen liikunnan valmennus- ja koulutuskeskus) sekä Vierumäki Country Club (jolla on useita tytäryhtiöitä).  Golfin osalta Classic kentästä vastaa Vierumäki Golf Club Oy (VGC) ja Cooke kentästä Vierumäki Golf Oy (VG). Toisin sanoen molemmilla kentillä on oma osakeyhtiö sekä hallitukset. Me Vierumäen golfseurana toimimme yhdistyksenä (ry) Vierumäellä. Meillä on kotikenttä- ja palvelusopimukset Vierumäen golfyhtiöiden kanssa. Sopimukset mahdollistavat seuratoimintamme Vierumäellä. Voisikin sanoa, että Vierumäellä golfin parissa on kolme eri toimijaa: kaksi golfkenttää ja ViGS joka vastaa seuratoiminnasta. Seurana me toimimme Suomen Golfliiton alaisuudessa kun taas golfkentät toimivat osana Vierumäkeä. ViGS
ei vastaa esimerkiksi caddiemaster palveluista, kentänhoidosta tai avoimista kilpailuista muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Tämä poikkeava toimintamalli ikävä kyllä hieman sekoittaa välillä toimintaa ja sitä pyritään kehittämään, mutta jokaisen jäsenen olisi tämä hyvä tiedostaa kun pelaa golfia Vierumäellä.

ViGS:n toiminta?

ViGS ry hallitus vastaa puheenjohtajan johdolla mm. seuran kokonaisvaltaisesta kehittämisestä, toimintasuunnitelmasta sekä toiminnan yhteen sovittamisesta eri toimikuntien välillä. Toimikuntien kautta pyritään tuottamaan konkreettisia tapahtumia ja kilpailuja eri ryhmille. Seurassamme toimii kuusi eri toimikuntaa: Nuoriso-, Nais-, Mies-, Seniori-, Kilpailu sekä Klubi- ja Tasoitustoimikunta. Toimikuntien toiminnasta vastaa ko toimikunnan puheenjohtaja. Syyskokouksissa (loppuvuodesta) valitaan aina uudet jäsenet hallitukseen ja Vuosikokouksessa (keväällä) päätetään esimerkiksi vastuuvapauksista, budjeteista sekä toimintasuunnitelmista.

Miksi kannattaa ola ViGS:n jäsen?

Golf elää suuressa murroksessa tällä hetkellä Suomessa. Kenttiä ajautuu konkursseihin, omistuspohjia muutetaan jne. Vierumäellä golfilla on hyvin stabiili asema. Kenttien omistuspohja on kunnossa ja kaikkia osa-alueita kehitetään systemaattisesti. Sama pätee Vierumäen golfseuraan. Seuran talous on kunnossa, meillä on hyvä määrä jäsenistöä ja emme pysähdy paikoillemme, vaan kehitämme koko ajan toimintaamme. Perusasioiden ollessa kunnossa, olemme kyenneet takaamaan edullisen jäsenmaksu (yksi Suomen halvimmista) ja huippu jäsenedut. Haluamme, että jäsenmaksusta ei tule este kenellekään harrastaa golfia ja pyrimme mahdollistamaan edullisen golfin harrastamisen junioreille. Seuramme jäsenenä kuulut automaattisesti Suomen golfliittoon (ml. vakuutus) ja pidämme yllä jäsen- ja tasoitusrekisteriä. Lisäksi tarjoamme jäsenistöllemme ilmaisia tapahtumia ja kilpailuita. Jäsenistö saa myös tarjouksia ja etuja yhteistyökumppaneilta. Parhaimpana jäsen etuna lienee kuuden 25€ Green Fee:n saaminen Vierumäen kentille.

ViGS:n viestintä?

Pääkanavana jatkossa toimii seuran omat nettisivut (www.vigs.fi). Viestintää tuetaan sähköposteilla. Lisäksi ViGS:lla on omat sosiaalisen median kanavat Facebookissa, Twitterissa sekä Instagramissa joita kannattaa ehdottomasti seurata. Paperista informointia sekä viestintää olemme pyrkineet systemaattisesti vähentämään ja kohdentamaan siitä säästyneet rahat sähköisen ja reaaliaikaisen viestinnän kehittämiseen.

 

Golfterveisin,

Juuso Ilkka

puheenjohtaja, ViGS

 

 

 

.