HUOM! Kilpailuparit ilmoittautuvat Golfbox 27.5. mennessä ja tämän jälkeen tapahtuu lohkoarvonta ja kilpailu käynnistyy. Kilpailun sarjataulukkoa pidetään tällä sivulla koko kesän ajan ja kilpailutulokset on ilmoitettava kilpailun tuomarille Jyrki Aaltoselle ([email protected]) heti pelattujen otteluiden jälkeen.

 

Tasoituksellinen miesten ja naisten seniori (50v ja yli) scramble sarja.

Max. tasoitus 25% pelaaja parin yhteisestä slopesta, ei kuitenkaan parin pelaajien pienempää slopea suurempi.

Pelin voittaja on se, jonka tasoituksellinen lyöntipelitulos on pienempi. Voittajapari saa 2 pistettä, ja jos peli päättyy samaan nettotulokseen parien kesken, niin tasapelissä 1 piste molemmille pareille.

Myös pelien nettotulokset kirjataan sarjataulukkoon jota päivitetään seuran nettisivuille. Jos kaksi paria päätyy samaan pistemäärään, niin järjestyksen sarjataulukon lopullisessa tasatilanteessa ratkaisee ensiksi peliparin keskinäinen ottelu, ja tämän jälkeen pienempi yhteenlaskettu nettotulos. Jos useampi pari päätyy samaan pistemäärään ja parit ovat pelanneet otteluita ristiin, niin lopullisen järjestyksen sarjataulukossa ratkaisee pienempi yhteenlaskettu nettotulos. Jos nettotuloksetkin ovat tasan niin parit pelaavat jatkoon pääsystä uusinta ottelun. Jos tämä ottelu päättyy tasan, niin voittaja ratkaistaan uusinta rei’illä 1. teestä eteenpäin sudden death menetelmällä ilman tasoituksia.

Kaikki ottelut on pelattava annetuissa määräajoissa. Määräajasta voi poiketa vain ja ainoastaan tuomarin luvalla. Jos otteluparit eivät pääse yksimielisyyteen peliajasta tuomarin antamassa määräajassa, niin tuomari määrää peliajan ottelulle. Jos pelipari ei ilmesty teepaikalle tuomarin määräämänä aikana pelaamaan ottelua, niin tällöin ottelu tuomitaan tämän parin häviöksi sekä pari suljetaan pois sarjasta. Alkusarjan pelien osalta sarjataulukkoon merkitään em. ottelun voittaneelle joukkueelle bruttotulos 72 ja nettotulos tasoituksen mukaan sekä 2 pistettä. Eri välierien osalta pari häviää ottelun ja suljetaan pois sarjasta. Sarjasta sulkeminen tarkoittaa myös, että pari ei ole mukana seuraavan vuoden sarjassa.

 

Peliaikaa alkulohkojen otteluille kauden alusta heinäkuun loppuun.

Osallistujamäärästä riippuen pelataan joko neljännesvälierät, puolivälierät, välierät ja finaalit.

Neljännesvälierät pelataan 2 viikon jaksossa heti alkulohkojen otteluiden aikarajan jälkeen. Ottelut voidaan aloittaa aikaisemmin, jos lohkojen ottelut on pelattu loppuun, tai jos lohkojen sarjataulukkoon ei voi tulla muutoksia jatkoon päässeiden parien sijoituksiin pelaamattomista otteluista.

Puolivälierät myös 2 viikon jaksossa heti neljännesvälierien jälkeen.

Välierät myös 2 viikon jaksossa heti heti puolivälierien jälkeen.

Finaalit heti välierien jälkeen ja näistä sovitaan erikseen finaalipäivä.

Neljännesvälierät, puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan siten, että parempi nettotulos voittaa. Jos nettotulos on sama, niin voittaja ratkaistaan uusinta rei’illä 1. teestä eteenpäin sudden death -menetelmällä ilman tasoituksia.

Muistakaa että jos peliparin toinen pelaaja on estynyt pelaamasta, niin tällöin voidaan pelaajaksi ottaa joku toinen pelaaja alkulohkoissa peliparien ulkopuolelta, vaikkapa Bernhard Langer – tälle ei ole estettä…

Jos pelipari luovuttaa pelin, niin tällöin voitto merkitään toiselle parille eli he saavat 2 pistettä ja lyöntimääriksi merkitään luovuttaneelle 72 lyöntiä ja luovutuksen saaneelle (72 lyöntiä – tasoitus).

Jos peliparit päättävät yhdessä olla pelaamatta ottelua, niin tällöin kumpikaan pelipareista ei saa pisteitä ja lyönneiksi merkitään molemmille 72 lyöntiä.

Jos peliparit eivät pääse yhteisymmärrykseen peliajankohdasta aikarajojen puitteissa, niin tuomari määrää pelipäivän ja ajan, ja jos pelipari ei ilmesty teelle, niin silloin ottelu katsotaan luovutetuksi em. sääntöjen mukaan.

 

Kilpailumaksu on 10€ per pelaaja – maksetaan ennen ensimmäistä ottelua Caddie Masterille.

Pari voi valita peliteeksi valkoisen, keltaisen, sinisen tai punaisen, mutta saman sukupuolen pelaajien on pelattava samalta teeltä. Eri sukupuolta olevan parin pelaajat voivat valita eri teet joilta pelaavat.

Kentän voi sopia Classic tai Cooke. Pyritään pelaajien pelioikeuksien mukaan sopimaan. Mutta jos sopuun ei päästä se arvotaan peliparien kesken – arvonnan voi suorittaa otteluparit keskenään tai pyytää tuomaria suorittamaan sen. HUOM! Muistakaa että ViGSin 25€:t on käytössä molemmille kentille.

Jos alkulohkoissa tapahtuu pelaajan loukkaantuminen, niin tämän pelaajan tilalle voi ottaa uuden pelaajan (seniorin). Loukaantunut pelaaja palaa pelipariksi tervehtymisen jälkeen.

 

Palkinnot

Kolme (3) parasta paria palkitaan Sportif lahjakortein.

 

Pelitilanteet

Valittu pallo on syytä merkitä aina pallon viereen ja se pelaaja, jonka pallo valitaan, lyö ensin. Pelaajat asettavat aina toiseksi lyötävän pallon samalla kentän alueella enintään mailan mitan päähän asetetusta merkistä (ei viheriöllä), ei kuitenkaan lähemmäksi reikää. Jos merkitseminen jää tekemättä, voidaan lyöntijälkeä käyttää ensiksi lyödyn merkkinä ja em. tavalla asetetaan toinen pallo.

Viheriöllä ensiksi lyötävä pallo merkitään pallon viereen riittävän lähelle palloa. Toinen pelattava pallo asetetaan samaan paikkaan kuin ensiksi putattu.

Esteistä ei voi vapautua yhden mailan mitalla ilman golfin sääntöjen mukaisia rangaistuksia.

Lyhyen putin voi päättää heti ja peliparin toinen pelaaja voi sen jälkeen putillaan parantaa tulosta.

Pelaaja saa seistä peliparin toisen pelaajan lyödessä missä tahansa.

Vaikka on kyseessä lyöntipeli, niin toinen joukkue voi antaa lyhyen putin greenillä putattaessa gimmien eli pallo nostetaan ja merkitään yksi lyönti lisää tulokseen.

Muutoin pelaamisessa noudatetaan golfin sääntöjä: R&A ja USGA Golfin säännöt voimassa 1.1.2023 alkaen.

 

Kilpailun johtaja Pasi Luumi ja tuomari Jyrki Aaltonen.