Arvon ViGSiläinen,

Lyhyesti ja ytimekkäästi on todettava alkuun että meillä on ollut mahtava elokuu Vierumäellä!!!

Elokuun alkupuolella järjestetty Vierumäki Finnish Challenge oli kaikilla mittareilla menestys. Jo torstaina yleisö löysi paikalle hyvin ja sama meninki jatkui läpi kisaviikon. Kenttä oli hyvässä kunnossa, keli suosi kisaa ja ennen kaikkea vihdoista viimein saimme suomalaisvoittajan. Onnisttelut vielä kerran Kim Koivulle!!

Mielestäni kisa kokonaisuudessaan on parantunut kerta kerran jälkeen ja nyt se alkaa kaikin puolin olemaan juuri sellainen, millainen CT:n kisa Suomessa tulisi olla. Järjestelyt toimivat, sosiaalisesta mediasta oli mielenkiintoista seurata kisan kulkua, kentältä lähetettiin suoraa lähetystä, ihmisiä oli hyvin paikalla seuraamassa suomalaisten menestystä, tarjoilut toimivat niin kentällä kuin myös Paviljongilla, Pro-Am oli erittäin onnistunut, griinit olivat loistavassa kunnossa, tulostaso pysyi mielenkiintoisena sekä kovana ja niin edelleen ja niin edelleen. Toivottavasti saamme vähintään jatkoa CT:lle, mutta totta kai olisi mahtavaa nähdä myös pääkiertueen rantautuvan Suomeen. Olen vakuuttunut siitä, että Vierumäki on valmis ET-kisan järjestämiselle. Jan Ruoholla ja hänen organisaatiolla on nyt hyvin kokemusta kisojen järjestämisestä vaikkakin ET-kisa kokonaisuutena on huomattavasti isompi ja haasteellisempi urakka. Pidetään peukkuja tulevalle syksylle neuvottelujen suhteen. Kävi miten kävi neuvotteluissa, on ViGS varmasti mukana tukemassa myös 2019 kisan läpivientiä.

CT:n yhteydessä järjestettiin ViGS:n jäsenille oma tapahtuma 7.reiän yhteydessä. Paikka oli mitä parhain. Oli hienoa seurata päivän mittaan pelaajien lähestymisiä lähietäisyydeltä veden yli. Itse tapahtuma osoittautui napakympiksi omasta näkökulmastani, mutta ennen kaikkea myös saadun palautteen perusteella. Tapahtumassa oli juuri sitä positiivista yhteishenkeä (ME-henkeä) mitä olen peräänkuuluttanut. Koko päivän teltalla kävi tasaisesti seuran jäseniä kahvilla, syömässä, keskustelemassa sekä tutustumassa toisiinsa. Seura näkyi varmasti ulkopuolisille positiivisessä valossa, mutta tärkeintä ovat totta kai omat jäsenemme. Silloin kun omat jäsenet nauttivat, olemme hallituksena tapahtuman järjestämisessä onnistuneet. Tarjolla oli erittäin maukasta lohikeittoa, kahvia sekä jälkiruokaa. Teltalla pääsi tutustumaan juuri painosta tulleeseen historiikkiin ja terassilla kävi tasainen puheensorina. Saimme tästä tapahtumasta erittäin hyvät askelmerkit tulevia vuosia varten. Toivottavasti ensi vuonna saamme vieläkin paremman tapahtuman aikaiseksi ja ennen kaikkea, vielä enemmän seuramme jäseniä paikalle.

Elokuun loppupuoliskolla pelattiin seuran mestaruuskisat Cookella. Vähän niin kuin alussa kirjoitin, niin jotenkin tuntui että sama positiivinen tunnelma ja tekemisen meininki oli myös Mestiksissä läsnä. Oli hienoa pelata hyväkuntoista Cookea, kelit suosivat jälleen ja kisaan osallistui lähes 90 pelaajaa. Oma fiilikseni oli, että koko viikonlopun ajan vallitsi erittäin hyvä tunnelma ja kuten Itä-Hämekin kirjoitti: ”hyvä pöhinä”. Jokainen pelaaja haastoi itsensä välillä onnistuen ja välillä hieman vähemmän onnistuen. Mutta silti jokainen pelaaja pysyi positiivisena ja nautti itse kilpailusta. Itselläni heräsi jo monta mielenkiintoista ideaa 2019 Mestiksiä varten -> meidän varmaan kannattaa pelata molempia kenttiä nyt kun ne ovat kunnossa ja meillä siihen on ylipäätänsä mahdollisuus Vierumäellä, tuodaan kisaan hieman ”isojen kisojen” juttuja kuten greenikarttoja ja startteria, ehkä lauantai iltana voisimme kokoontua syömään hyvin Paviljongille ja kuuntelemaan esimerkiksi trubaduuria porukalla sekä spekuloimaan lauantain pelejä. Tämän vuoden kokemuksien perusteella GameBook pitää ehdottomasti ottaa mukaan 2019 ja toivottavasti saamme sen kaikille sarjoille käyttöön. Vielä kun saamme juniorit ja naiset mukaan sankoin joukoin niin saamme Mestiksistä kaikille vuoden kohokohdan ja ykkösjutun sekä -tapahtuman koko seuran toimintaan. Otamme hallituksena mielellämme uusia ja tuoreita ideoita vastaan, kertokaa niitä rohkeasti meille hallituksen jäsenille.

Olemme vuoden mittaan paljon kirjoittaneet 22.9 30v Juhlakisasta sekä golfjuhlasta. Tällöin siis Classic avataan kokonaisuudessaan ja pyrimme pelaamaan kentän vanhassa pelijärjestyksessä. Aamun kisan jälkeen pelaajille on tarjolla rantasaunaa sekä historiikin julkaisutilaisuutta. Illalla juhlistamme 30v golfia Vierumäellä teemalla yhteistä matkaa Country Clubilla jossa tarjolla on hyvää ruokaa sekä juomaa, yllätysesiintyjä sekä huippu live musiikkia. Ilta päättyy halukkaille Teatrossa järjestettäville jatkoille. Oma käsitykseni on, että valitettavasti itse kisa on jo täynnä. Intoa siis uuden Classicin pelaamiseen löytyy ja syystä. Kenttä on vihdoista viimein valmis ja griinit kunnossa. On syytäkin juhlia!! Vaikka välillä epäusko on vallannut mielen ja tuntunut siltä, että kenttä ei valmistu koskaan ja koko projekti on ollut turha, niin nyt huomaamme kuinka hienosti muutoksesta on ollut kyse. Classic on tullut 2000-luvulle ja kokonaisuus varmasti vaan paranee seuraavien vuosien aikana. Toivon, että vaikka et pääsisi itse kilpailuun niin osallistuisit kuitenkin illan tapahtumaan. Saadaan se sama hyvä ”pöhinä” jatkumaan mitä meillä on ollut elokuun aikana. Tehdään yhdessä tästä 30v arvoinen hieno tapahtuma jossa meillä on se sama rento meininki kuin teltalla ja mestiksissä.

Syksy tekee tuloaan ja pian valitettavasti on jo lumi maassa. Nautitaan vielä golfista kuitenkin. Itse nautin syksyllä pelaamisesta kun puissa on ruska, ilma on raikas ja kentät ovat huippukunnossa. Talvella on sitten aikaa huilata ja pikkuhiljaa alkaa valmistautumaan kauteen 2019. Minulla on monta uutta ajatusta ensi kautta varten päässä, mutta niiden suunnittelun aika ei ole vielä. Vedetään kausi 2018 täysillä loppuun ja muistakaa, golf ei ole niin vakavaa vaan siitä pitää pystyä jokaisen nauttimaan.

Hymyssä suin kentälle ja toivottavasti nähdään sankoin joukoin 22.9 illalla Country Clubilla.

Terveisin seuran puheenjohtaja,

Juuso Ilkka