Tervehdys,

Viime kirjoituksesta on jo kulunut liikaa aikaa ja nostan käden ylös virheen merkiksi. Itselläni on ollut varsin kiireinen kevät jonka johdosta myöskään golfkentälle en ole päässyt riittävästi, mutta sitä enemmän olen nauttinut jokaisesta kierroksesta. Jo keväästä lähtien molemmat kentät ovat olleet hyvässä kunnossa ja erityisesti Classicin remontin jälkeen vanhaa kenttää on ollut erittäin mieluisa pelata. Hienoa on ollut myös huomata, että Cookella punanata on alkanut jälleen kasvamaan. Punanata tuo sitä ”links” tuntua hieman myös haastaa pelaajia lisää.

Miltä kevät ja kesä on puheenjohtajan silmiin vaikuttanut? Panostimme alkuvuodesta kauden tarkkaan suunnitteluun. Hyvä suunnitelma on kuin puoliksi tehty ja siltä se on vaikuttanut. Kausi on rullannut suunnitelman mukaan. Alla muutamia nostoja tämän kevään ja kesän toiminnasta:

 • Uusien jäsenien hankinta. Alkuvuodesta toteutetun rekrytoinnin ansiosta olemme saaneet seuraan lähes 100 uutta jäsentä. Rekrytointia toteutettiin niin sosiaalisessa mediassa, messuilla kuin myös Green Card kurssilaisille. Uskon, että rikomme tällä kaudella 1600 jäsenen määrän.
 • Uusien jäsenien huomiointi. Laadimme kevään aikana kirjeen kaikille uusille jäsenille (voit tutustua nettisivuilla ”yleistä” osion alla), jotta huomioimme heidät paremmin seuraan liityttäessä. Mielestäni kirje visuaaliselta ilmeeltään sekä sisällöltään onnistui hienosti.
 • Toimikuntien väri ja teema. Laadimme jokaiselle toimikunnalle oman värin sekä teeman, joka seuraa kaikessa toimikunnnan tiedottamisessa. Tämä toivottavasti helpottaa itselleen mielenkiintoisten tapahtumien sekä kilpailuiden löytämisen. Väri ja teema tulee seuraamaan toimikuntaa myös uusille nettisivuille.
 • Seuran sekä naisten kilpailu- ja tapahtumakalenteri. Meiltä on puuttunut selkeä seuran kilpailu- ja tapahtumakalenteri, joka laadittiin tälle kaudelle. Kalenterista löytyy tapahtumat edellä mainittujen värikoodien avulla. Samalla daameille laadittiin oma veriso kalenterista. Toivottavasti jokainen on printannut oman kalenterin jo jääkaapin oveen.
 • Sportif kumppanuussopimus. Teimme kumppanuussopimuksen Sportif (Vierumäkihalli) myymälän kanssa. Jäsenet saavat 10% alennuksen kaikista tuotteista ja samalla tukevat ViGS:n juniorityötä. Nyt pääsemme nauttimaan laadukkaista seuratuotteista ja valikoimaa kasvatetaan koko ajan lisää jäsenien toiveiden mukaisesti.
 • Kilapilutoiminta. Classicin remontin myötä on ollut hienoa seurata, kun jäsenistö on löytänyt viikkokisoihin yhä paremmin paikalle. 12.7 pidettävässä Rukka Openissa (ViGS:n vastuulla) on enemmän pelaajia paikalla kuin aiempina vuosina ja miesten pelireissu on jälleen suosittu. Kaiken kaikkiaan pelaajia on käynyt kisoissa paremmin paikalla kuin aiempina vuosina. Hyvä niin!!
 • Kilpailukutsut ja tiedottaminen. Mielestäni viime kaudella käyttöön otettu sähköpostiviesti yhdessä oy:n kanssa on toiminut hyvin. Lisäksi eri kilpailuiden kutsut ovat olleet ViGS:n nettisivuilla näkyvillä erittäin hyvissä ajoin. Viestintää toteutetaan siis: sähköpostein, nettisivulla ja sosiaalisessa mediassa.
 • Seuran pelimatka syksyllä. Päätimme kokeilla tälle kaudelle jotain uutta ja suunnittelimmem pelimatkan Viroon syksyllä. Matka tulikin samantien täyteen, loistavaa!! Palautteen perusteella osaamme paremmin ja rohkeammin kokeilla jotain samanlaista kaudelle 2020. Ideana oli, että pääkisoista ihmiset voittavat matkoja pelireissulle, ettei aina palkinnoksi tulisi sitä ”samaa vanhaa lahjakorttia”… 🙂
 • Junnutoiminta. Ville Vaimalan hoteissa junnutoiminta on jälleen harpannut muutaman pykälän eteenpäin. Aiempina vuosina tehty loistava työ jatkuu Ville käsissä. Junioreissa on tulevaisuus ja siihen meidän seurana on panostettava.
 • Mestikset. Olen varma, että 2019 kahdella kentällä pelattavat Mestikset tulevat olemaan huipputapahtuma. Toivoisinkin, että mahdollisimman moni ikään, sukupuoleen, tasoitukseen jne katsomatta tulisi paikalla. Mestikset ovat kuitenkin ”Se Juttu” seuratoiminnassa vuosittain.
 • ”Meidän ViGS”. Vielä enemmän toivoisin palautetta jäsenistöltä. Kantava ajatus on, että kykenemme pitämään harrastamisen kulut mahdollisimman matalina ja tuottamaan kilpailuita ja tapahtumia jäsenkeskeisesti. Seuran budjetti ja jäsenmäärä ovat mielestäni nyt hyvässä balanssissa ja meidän ei ole tarvetta lähteä konseptia kauheasti muuttamaan. Pidetään hyvät asiat hyvinä ja kehitetään asioita, joita tarvitsee vielä säätää paremmaksi.

Paljon on siis tehty, mutta paljon on vielä kautta jäljellä. Loppukaudesta uskon, että uudet nettisivut saadaan kuntoon (se on ollut yllättävän iso projekti…) ja sitä kautta yhä useampi jäsenkin toivottavasti löytää sinne hankkimaan tietoa itselleen.

On tulossa Teatterigolfia, Mestiksiä, pelimatkaa, päättäjäisiä jne jne. Mutta muistutan, että ilman aktiiveja ja osallistuja ei myöskään ole seuratoimintaa. Sen takia olisi hienoa nähdä mahdollisimman moni jäsenistöstä mukana toiminnassa.

Pieni negatiivinen uutinen vielä loppuun. Huomasin sosiaalisessa mediassa kuvan, kun joku oli lyönyt muutaman divotin täydelliseltä griiniltä. Toivon, että tekijä ei ole kukaan meidän seuran jäsen. Edustetaan ViGS:iä ja Vierumäkeä kunnialla niin kotona kuin myös vieraskentillä. Mielestäni Mikko Ilonen sanoi aikoinaan hyvin: ”Jokaisen golffarin tulisi kunnioittaa lajia enemmän”.

Nautitaan golfista!! Ikävä kyllä säät eivät ole liiemmin suosineet heinäkuussa, mutta toivottavasti kelit paranevat loppukesää kohti.

Kaikille hyviä lyöntejä, pelejä ja kierroksia toivottaen,

Seuran PJ Juuso Ilkka