Tervehdys kaikille Vierumäen golfseuran jäsenille,

Kun katsoo ikkunasta ulos, on vaikea uskoa että pian on jo golfkausi. Talvipäivänseisaus on jo takana päin ja kevät tekee tuloaan. Toivotaan, että talvi on ollut suosiollinen kentille ja tietysti jokaisen omalle ”swingin talvehtimiselle”. Kuten tämän vuoden ensimmäisessä kuukausikatsauksessa jo kirjoitin, on meillä tällä kaudella syy juhlia. Vierumäen golfseura ry juhlistaa 30v historiaansa useilla eri tapahtumilla kauden aikana. 30v teema on myös nostettu keskiöön toimintasuunnitelmassa sekä talousarviossa, jotka molemmat hyväksyttiin 11.3 pidetyssä vuosikokouksessa yksimielisesti. Seura panostaa kesän ja syksyn aikana paljon juhlavuoteen ja toivon, että mahdollisimman moni teistä pääsee nauttimaan niin juhlavuodesta kuin myös seuran jäsenyydestä kauden aikana.

Seura tulee näkymään entistä enemmän myös Vierumäellä. Näymme Vierumäellä niin klubeilla, kentillä, kilpailuissa, tapahtumissa sekä viestinnässä aktiivisemmin. Myös seuran nettisivuja on päivitetty niin, että ne vastaavat toivottavasti yhä paremmin jäsenistön tarpeisiin. Seuran nettisivujen etusivua on päivitetty niin, että kaikki tarpeellinen tieto olisi välittömästi nähtävillä ja helposti saavutettavissa. Toivon, että yhä useampi jäsen käy aktiivisesti hakemassa tietoa nettisivuilta. Esimerkiksi etusivun ajankohtaista ja tapahtumat kohdasta saa hyvin tietoa tulevista kilpailuista sekä tapahtumista, lisäksi etusivulta pääsee helposti kilpailukalenteriin. Muistakaa siis laittaa www.vigs.fi suosikkeihin ylös.

Kuten edellisessä kuukausikatsauksessa kirjoitin, liittyy juhlavuoteen paljon toimintaa. Elokuun alussa julkaistaan Vierumäen golfin 30v historiikki jota kirjoittavat Kalle Virtapohja sekä Riina Hara. Kalle Virtapohja on tunnettu urheilutoimittaja sekä tietokirjailija. Hän on kirjoittanut mm. Paavo Nurmesta kertovan kirjan Mies josta tehtiin patsas. Kirjan taitosta vastaa K-systems:n Päivi Kaikkonen ja kirja painetaan Lahdessa Markprint oy:ssa Lahdessa. Historiikki tulee sisältämään paljon erilaisia tarinoita Vierumäen golfin synnystä sekä matkasta ja on varmasti mieluisaa luettavaa sekä katseltavaa. Kirjan ennakkomarkkinointi aloitetaan huhti-toukokuun aikana ja sen saa edullisemmin tilattua etukäteen.

Challenge Tourin kisan aikaan ViGS:llä on oma teltta kisojen yhteydessä, jossa jäsenistölle tarjotaan hieman syötävää ja juotavaa. Samalla pääsee tutustumaan historiikkiin, seuraamaan kisoja, tapaamaan tuttuja ja nauttimaan toivottavasti paremmasta kelistä kuin 2017 kisassa. Ennen kaikkea seuraamaan huippugolfia aitiopaikalta. Mennään jokainen kannustamaan suomalainen voittoon!!

Syyskuun lopulla pidetään Classic kentän viralliset avajaiset sekä Vierumäen golfin 30v Gaalajuhla. Aamupäivällä kilpaillaan ja kisan päälle saunotaan. Ennen iltajuhlaa pidetään historiikin julkistamistilaisuus, jonka jälkeen ilta päättyy hyvän ruoan ja juoman merkeissä, sekä Vallu Lukan musiikin tahdissa. Paljon siis hienoa ohjelmaa luvassa kaudelle 2018 liittyen 30v juhlaan. Näistä tapahtumista sekä historiikista tiedotetaan lisää kevään aikana ja ne kannattaa ehdottomasti laittaa ylös kesän kalenteriin.

Haluan nostaa muutamia asioita esille myös toimikuntien osalta:

 • Junioritoiminta jatkuu aktiivisena. Toukokuussa aloitetaan golfleikkikoulun sekä harrastajaryhmän valmennukset. Vierumäki tarjoaa seuran junioreille hyvin edullisia pelioikeuksia, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Näistä löytyy lisäinfoa seuran nettisivuilta kohdasta jäsenedut.
 • Naistoimikunta järjestää yhteistyössä kenttäyhtiöiden kanssa jälleen Ladies Openin. Tänä vuonna painopiste on yhdessä tekemisessä ja päivästä nauttimisessa totisen kilpailun jäädessä taustalle. Kisa pelataan vain 9r mittaisena iltapäivästä. Saman päivän aikana on Sami Hedbergin Pullukka Run ja iltashow. Kisan osallistujat pääsevätkin edullisesti Samin show:n klubilla nautitun illallisen jälkeen.
 • Senioritoimikunta aloittaa ”junnusennu” toiminnan, joka suunnataan 50-60v senioreille. Kauden aikana pelataan Ryder Cup tyylinen kisa: Junnusennut vs Sennusennut. Senioritoimikunta jatkaa aktiivista toimintaa koko kauden läpi perinteiseen malliin.
 • Klubitoimikunta vastaa 30v juhlallisuuksien sekä avajaistapahtuman järjestelyistä. Tällä kaudella klubitoimikunnalla siis hommaa riittää.
 • Kilpailutoimikunta puolestaan vastaa seuran omien kilpailuiden järjestämisestä. Kisoista onkin jo hyvin tietoa seuran nettisivuilla joihin kannattaa käydä tutustumassa. Erityisesti haluan nostaa esille sen, että perhemaljaa ja reikäpeliä on mahdollista pelata missä päin Suomea tahansa. Täten noin 800 Uusimaalla asuvan jäsenen kannattaa siis aktiivisesti tulla näihin kisoihin mukaan.
 • Miestoimikunta järjestää perinteisen pelimatkan tänä vuonna Virvik Golfiin. Lisäksi loppukaudesta järjestetään leikkimielisempiä kisoja koko jäsenistölle.

Kuten osa on saattanut mediasta huomata, Golfliitto on sopinut yhteistyösopimuksen Gamebook yhtiön kanssa. Tulevaisuudessa siis on mahdollista Gamebookin kautta syöttää tasoituskierroksia suoraan järjestelmään. Tätä kautta tasoitus päivittyy automaattisesti eBirdie sovellukseen. Hienoa, että digitalisoituvassa maailmassa myös golf pysyy aallon harjalla.

Huhti- toukokuussa tapahtuu:

 • Golfleikkikoulun sekä harrastajaryhmän harjoituskausi alkaa 7.5
 • Naistoimikunnan seuraottelu Rönnästä vastaan 10.5 (Se Golf Rönnäsissä)
 • Seuran kauden avajaiset 19.5 Paviljongilla
 • Senioritoimikunnan toiminta aktivoituu taas kesää kohti huomattavasti
 • Historiikin markkinointi ja ennakkotilaukset alkavat
 • Viikkokisat alkaa Classicilla

Mikäli haluatte käydä tutustumassa toimintasuunnitelmaan tarkemmin, se löytyy nyt seuran nettisivuilta materiaalipankista.

Hyvää golfkauden odotusta kaikille!!

Seuran puheenjohtaja, Juuso Ilkka.