Vierumäki Country Club:n konkurssi 24.4.2020

  • 24.4.2020

Vierumäki Country Club:n konkurssi
24.4.2020

Kuten suurin osa on varmaan mediasta huomannut, on Vierumäki Country Club (VCC) jättänyt tänään 24.4 konkurssihakemuksen. VCC vastaa Vierumäellä ravintola- ja majoitustoiminnasta ja on yksi osa Vierumäki yhtiöitä. Muita yhtiöitä ovat mm. Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö sekä Vierumäen Infra Oy. Nämä kaksi yhtiötä jatkavat toimintaa normaalisti.

Monelle on varmasti herännyt huoli ja tuska, että mitä golfin ja seuran suhteen tapahtuu? Uskon, että golfin sekä seuran osalta toiminta jatkuu suunnitellusti. Enemmän rajoituksia/haasteita varmasti muodostaa korona tällä hetkellä kuin VCC konkurssi. Golfkentät ovat omia osakeyhtiötä ja molemmat yhtiöt ovat velattomia. Classicin maat omistaa Kannatusosakeyhtiö ja Cooken maat omistaa Vierumäki Golf Club Oy (Cooken osakeyhtiö). Kesän aikana haasteita varmasti tulee muodostamaan ravintolapalvelut (kuten Classic ja Cooke ravintolat), taukobaarit omistaa golfyhtiöt. Näihin konkurssi tulee ainakin hetkellisesti vaikuttamaan. Toisaalta ravintolapalvelut ovat olleet jo nyt koronan johdosta suljettuina. Myös erilaisten tapahtumien sekä kilpailuiden järjestäminen tulee varmasti olemaan haasteellista. Eli varmaankin pelaamme kesällä 2020 ”green fee / osake” golfia hieman vähemmillä palveluilla, tapahtumilla sekä kilpailuilla. Jälleen haluan muistuttaa, että tämä olisi ollut todennäköisesti edessä jo koronan johdostakin.

Seuran osalta en ole huolissani. Meillä toiminta perustuu yhdistystoiminnalle. Vierumäen kanssa meillä on kotikenttäsopimukset voimassa ja toiminta jatkuu suunnitellusti kesän aikana. Rajoituksia tulee lähinnä koronan johdosta tapahtumiin sekä kilpailuihin. Mutta niin konkurssin vaikutuksia kuin myös koronan vaikutuksia, sekä rajoituksia seurataan aktiivisesti ja tiedotamme jäsenistöä heti mahdollisista muutoksista. Pyydän malttia tällä hetkellä kaikilta näiden asioiden suhteen. Ei kannata tehdä liian hätiköityjä ja pitkälle meneviä johtopäätöksiä tai spekulointeja. Ei Vierumäki minnekään häviä, asioita tullaan jatkossa vain tekemään eri tavalla, eri pohjalta ja eri strategialla. Olen varma, että entisen VCC:n tilalle nousee uusi entistä parempi kokonaisuus.

Nautitaan golfkaudesta korona rajoitukset huomioiden.

Terveisin ViGS ry PJ,

Juuso Ilkka